Nieuws

Persbericht

Versterkte samenwerking tussen België en Roemenië ten behoeve van patiënten met zware brandwonden

Op 25 september 2023 heeft Ludivine Dedonder, Minister van Defensie, in aanwezigheid van Andreea Păstârnac, ambassadeur van Roemenië in België, een nieuwe intentieverklaring ondertekend voor de opname en behandeling van patiënten met zware brandwonden.
Persbericht

Belgische deelname aan F-16-coalitie voor Oekraïne gaat van start

“De KERN heeft vandaag, vrijdag 15 september 2023, een aantal beslissingen genomen die onze voortdurende steun aan Oekraïne benadrukken en versterken, net als onze rol als partnerland binnen de internationale coalitie die Oekraïne steunt.
Persbericht

Aardbeving in Marokko: verklaring van Ludivine Dedonder

Verklaring van Ludivine Dedonder, Minister van Defensie
Persbericht

Defensie en Buitenlandse Zaken helpen Belgen en rechthebbenden terugkeren uit Niger

Met de steun van Defensie heeft de FOD Buitenlandse Zaken de voorbije dagen een 130-tal Belgen, EU-onderdanen en rechthebbenden uit Niger teruggebracht. Een A400M-transportvliegtuig voerde een aantal terugkeervluchtenuit tussen de Nigerese hoofdstad Niamey en de Gabonese hoofdstad Libreville en vertrok daarna richting België. De A400M is gisteravond aangekomen op de militaire luchthaven van Melsbroek.
Persbericht

BENELUX steunpakket voor Oekraïne: M113 APC

Gemeenschappelijk statement van de ministers van Defensie van België, het Groothertogdom Luxemburg en Nederland 
Persbericht

Doornik - Naar de oprichting van de tweede school voor onderofficieren

Vandaag, vrijdag 14 juli 2023, heeft de Ministerraad op voorstel van minister van Defensie Ludivine Dedonder zijn goedkeuring gegeven voor het bouw- en renovatieprogramma van de kazerne van Doornik, met het oog op de oprichting van de tweede campus voor leerling-onderofficieren. 
Persbericht

België ondertekent intentieverklaring voor internationale F-16 coalitie

Op de NAVO-top in Vilnius heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder op dinsdag 11 juli 2023 de intentieverklaring van de internationale coalitie ondertekend in aanwezigheid van de Oekraïense Minister van Defensie Oleksij Reznikov. Ons land zal instructeurs ter beschikking stellen aan de coalitie, en stelt ook haar industriële expertise op vlak van onderhoud van F-16's voor om de coalitie te versterken.
Persbericht

Defensie geeft Nationale Veiligheidsraad laatste stand van zaken over situatie in Rusland

Minister van Defensie Ludivine Dedonder heeft vandaag, zondag 25 juni 2023, samen met de Chef Defensie en het hoofd van de militaire inlichtingendienst ADIV de Nationale Veiligheidsraad geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in Rusland. 
Persbericht

Belgische deelname aan het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma Future Combat Air System

De ministerraad heeft, op voorstel van minister van Defensie Ludivine Dedonder, de deelname goedgekeurd van België als waarnemer aan een Duits-Frans-Spaans project om een Europese luchtgevechtscapaciteit met baanbrekende technologie te ontwikkelen.
Persbericht

Nieuwe stap voor Belgisch-Luxemburgs verkenningsbataljon: samenwerkingsakkoord voor oprichting en gezamenlijk beheer ondertekend

Ludivine Dedonder, Minister van Defensie van het Koninkrijk België en François Bausch, Vicepremier en Minister van Defensie van het Groothertogdom Luxemburg, hebben op donderdag 15 juni 2023 de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de oprichting en het gezamenlijk beheer van het Binationaal Verkenningsbataljon.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.