Nieuws

Persbericht

Defensie start procedure voor aankoop 20 nieuwe helikopters

De ministerraad heeft vandaag op voorstel van minister van Defensie Ludivine Dedonder het licht op groen gezet om de aankoopprocedure voor vijftien 'light utility'-helikopters op te starten via de aankoopcentrale van de NAVO, plus de aankoop van nog eens vijf helikopters bestemd voor de Federale Politie. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de vervanging van een deel van de helikoptervloot bij Defensie, in het kader van het STAR-plan van minister Ludivine Dedonder.
Persbericht

Bijkomend substantieel hulppakket van Defensie voor Oekraïne

De ministerraad heeft vandaag, vrijdag 27 januari 2023, een nieuw hulppakket goedgekeurd voor Oekraïne ter waarde van 93,8 miljoen euro. Het goedgekeurde hulppakket van vandaag komt bovenop de globale steun aan de Oekraïense bevolking en strijdkrachten sinds de start van het conflict. Dit nieuw pakket bevat onder meer wapens, munitie, luchtafweer, antitankwapens, gepantserde voertuigen en vrachtwagens.
Persbericht

Veiligheidsverificaties defensiepersoneel wordt uitgebreid: “Veiligheid van Defensie en gehele samenleving garanderen”

De Commissie Binnenlandse Zaken heeft vandaag ingestemd met het uitbreiden van de veiligheidsverificaties van het defensiepersoneel, op voorstel van minister van Defensie Ludivine Dedonder. 
Persbericht

Minister van Defensie Ludivine Dedonder en staatssecretaris van Wetenschap Thomas Dermine bezoeken het VKI

Op woensdag 11 januari 2023 bezochten minister van Defensie Ludivine Dedonder en staatssecretaris Thomas Dermine het VKI (von Karman Institute for Fluid Dynamics), een laboratorium dat ter beschikking staat van de NAVO-landen. Zij bezochten de unieke onderzoeksfaciliteiten van het instituut voor ruimtevaarttechnologieën, duurzame energiesystemen, gegevensverwerking en megadata. 
Persbericht

Voorstelling van het Plan Operaties 2023 van Defensie aan de Commissie voor Landsverdediging

Vandaag woensdag stelt de Minister van Defensie, Ludivine Dedonder, achter gesloten deuren het plan operaties 2023 voor aan de Commissie voor Landsverdediging. Een voorstelling achter gesloten deuren.
Persbericht

Ondertekening van de intentieverklaring voor de inplanting van het Belgisch-Luxemburgs verkenningsbataljon

Deze donderdag 13 oktober hebben Ludivine Dedonder, Minister van Defensie van het Koninkrijk België, en François Bausch, Vicepremier en Minister van Defensie van het Groothertogdom Luxemburg, de intentieverklaring ondertekend over de inplanting van het binationale verkenningsbataljon. 
Toespraken

Toespraak voor de Diplomatieke Dagen

Mesdames les Ambassadrices,Messieurs les Ambassadeurs, Après plusieurs années rythmées par les restrictions liées au Covid, je suis très heureuse de pouvoir participer aux journées diplomatiques et initier ainsi un échange de vues sur la collaboration entre nos départements respectifs et la complémentarité dans nos actions. Dans mon allocution, je voudrais d’abord vous expliquer les priorités que je porte pour le Ministère de la Défense. J’évoquerai ensuite…
Persbericht

Ontmoeting met de Oekraïense Eerste Minister Denys Shmyhal

Eerste Minister Alexander De Croo, minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en minister van Defensie Ludivine Dedonder hebben een ontmoeting gehad met de Oekraïense Eerste Minister Denys Shmyhal om de situatie in Oekraïne en de steun van België te bespreken. Dit was een gelegenheid om onze steun aan Oekraïne te herbevestigen (militair, humanitair en diplomatiek).
Persbericht

Uitbreiding van de veiligheidsscreenings binnen Defensie

De ministerraad keurde deze voormiddag een voorstel van minister van Defensie Ludivine Dedonder goed om in de toekomst de veiligheidsscreenings binnen Defensie uit te breiden. Momenteel worden enkel kandidaat-militairen gescreend voor ze bij Defensie in dienst treden. Met de aanpassingen die vandaag werden goedgekeurd, zullen in de toekomst ook de kandidaat-burgers een verificatie moeten ondergaan en wordt bovendien een periodieke (om de vijf jaar) screening ingevoerd voor alle burgers en…
Persbericht

Defensie geactiveerd voor de noodopvang van asielzoekers

De kern heeft vandaag op voorstel van Minister van Defensie Ludivine Dedonder beslist Defensie te activeren om op korte termijn een deel van de noodopvang van asielzoekers op zich te nemen, gezien het structureel gebrek aan opvangplaatsen. Defensie stelt een werkwijze in drie fasen in plaats en zal in eerste instantie 750 tijdelijke opvangplaatsen in militaire kwartieren mogelijk maken, om FEDASIL en/of andere organisaties de tijd te geven een structurele oplossing te voorzien.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.